PHYTOTEQ – Клуб за обучение на тема растителна защита

PHYTOTEQ – Клуб за обучение на тема растителна защита 19 Октомври 2017, ALL

На 19ти Октомври организирахме първата среща на клуба PHYTOTEQ, за да проучим ефективността на употребата на продукти за растителна защита.

Темата на срещата беше - КЛАСИФИКАЦИЯ И НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ НА ПРЗ.

В рамките на тази основна тема обсъдихме въпроси като разделянето на химическите продукти по вид на действието, специфични продукти, които се използват само за определени култури, абсорбцията и проникването на ПРЗ в растението и т.н.

Авторът на презентацията г-н Чарлс Андри - специалист в използването на ПРЗ с дългогодишен опит във Франция и по Света, подробно описа всеки вид продукт и фактори, които влияят върху селективността на хербицидите и продуктите със слабо или силно изразен системен ефект.

Заедно с фермерите обсъдихме редица важни въпроси, включително явлението резистентност, откриването на активни вещества в подпочвените води и ефективността на ПРЗ в зависимост от превантивния, терапевтичния или унищожителният им ефект.

Срещата на клуба PHYTOTEQ беше съпътствана от оживена дискусия по темите от обучението, включително и развитието на световният пазар на ПРЗ и повишеното търсене на генерици.

Благодарим на всички участници за вниманието им към дейността на клуба PHYTOTEQ и за тяхната неувереност да споделят опита си от ефективното използване на продуктите за растителна защита.

Последни новини

18 авг

Суфле Агро България на събитието Ден на полето - празник на селскостопанските иновации и сътрудничество!

Скъпи фермери и земеделски ентусиасти, 

Щастливи сме да споделим успеха на неотдавнашното ни участие в събитието Ден на полето, което се проведе о...

Още
13 юли

Заглавие : Присъединете се към нас за ежегодните Дни на полето в Добрич!

Уважаеми партньори, 

Имаме удоволствието да ви поканим на тазгодишните Дни на полето, които ще се проведат от 25 до 27 юли в Добрич от 14 до 18 ч....

Още